Снимка: Булфото, архивБежанци използват граничните пунктове в Европа и се качват

...
Снимка: Булфото, архивБежанци използват граничните пунктове в Европа и се качват
Коментари Харесай

Български шофьори на тирове: Мигранти се качват тайно в камионите ни

Снимка: Булфото, списък

Бежанци употребяват граничните пунктове в Европа и се качват скрито в български камиони, за това сигнализираха нашенски водачи на тирове. През последните дни на границата сред Сърбия и Хърватия са арестувани 15 мигранти и са санкционирани петима водачи.

" Повечето мигранти избират за последна дестинация Англия и Германия. Вмъкват се в каросериите на камионите по време на почивките на водачите или преди граничните пунктове ", разказаха българските превозвачи пред камерите на Нова телевизия.

„ Този проблем е от няколко години и е най-сериозно изразен на Кале, Франция, където всеобщо има нападения на мигранти. Отскоро казусът се появи на сръбско-хърватската граница ”, описа Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на превозвачите в България, написа novini.bg.

Само преди дни Димитър е хванат от хърватските управляващи на границата със Сърбия. Той извършва курс от България към Италия, транспортира желязо. При инспекция хърватските управляващи намират в каросерията четирима мъже от Афганистан. По думите на водача мигрантите се озовават в камиона му без негово познание и със съдействието на сръбските митничари.

Схемата работи по-лесно в страните от Европейския съюз, защото там камионите не се пломбират. Мигрантите съумяват и по други способи – режат брезента или се качват върху камиона. Загубите за превозвачите са в размер на хиляди левове.

" Отне ми един ден да сложа нов брезент, защото той беше срязан. При други случаи мигрантите се качват в камион при -22 градуса и унищожават фините хранителни артикули ", добави водачът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР